2011. augusztus 22., hétfő

ORGONVIZ-BÁZISU BIOAKTÍV KRÉMCSALÁD


BIOAKTÍV KRÉMCSALÁD



A VSZT technológia segítségével kialakítottunk egy olyan bioaktív krémcsaládot, amely allergizáló anyagoktól mentes és kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz.
A hatóanyagok jótékony hatását szakirodalmi és népgyógyászati adatok igazolják.
A krémeket az alábbi hatóanyagokkal készítettük.
Gerániumolaj, Pelargonium odoratissium
Hatása: frissítő, gombaölő, élénkítő, antiszeptikus hatású, egyensúlyban tartja a bőr faggyútermelését. ( 4 )
Alkalmazása: Csökkenti az aranyér tüneteit. ( l0 )
Aetheroleum Cinnamomi
Fahéjolaj, Cinnamomi Cassiae
Az illóolaj f komponense ( 60 – 70 % ) fahéjaldehid, ezen kívül  található benne eugenol,  a -,  b -Kariofillén, linalool, fellandrén, humulén, és  a- pinén.  (1 )
Hatása: nyugtató, erősít, antibakteriális, gombaölő, összehúzó, tonizáló. ( 1 ),
Fájdalomcsillapító, fertőzés megelőző. (9), görcsoldó, összehúzó, vérzéscsillapító, (11 )
Alkalmazása:
A fahéjolajat felhasználják zsíros bőrre készült samponokban, testápolószerekben, kézápoló szerekben, rozaceás és zsíros bőrre készült arcápolókban, lábápolószerekben, szájápolásban. A fahéjolaj fogpasztában gátolja a fogszuvasodást, a bőr sérüléseinek elfertőződését megelőzi. ( 9 )
Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentráció: 0,1 – 1 % ( 4 )
Közérzetjavító hatású ( 11 )
Aetheroleum Pini – Silvestris
Erdeifenyőolaj, Pinus silvestris
Az illóolaj mintegy 50 %-a a -, b  - pinént,  30 % karént,  6 % kámfort, 3 – 10 % bornil- acetátot, limonent, p- cimént, terpinolént, metil- karikolt tartalmaz.
Hatása: reuma, neuralgiák, és izületi gyulladások elleni bedörzsölők, kenőcsök alkotórésze.
Akut légúti megbetegedésekben inhalálószerként alkalmazzák. (1). Kozmetikai hatása:
Antibakteriális, dezodoráló, tonizáló. (4), izzadsággátló, izomlazító (11).
Alkalmazása:
Külsőleg felhasználják test- és láb dezodorokban, kézápolószerekben, habfürdőkben, öregedő bőr ápolására készült kozmetikumokban, revitalizáló, stimuláló készítményekben. (4 )
Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentráció: 0.1% – 1 % ( 4
Készítenek belőle fertőtlenítő nyugtató légfrissítőt. ( 6 )
Enyhíti a fáradtság, kimerültség tüneteit, könnyíti a légzést, csökkenti az izomgörcsöket (11 )
Aetheroleum Foenikuli
Édeskömény, Foeniculum vulgare
Az illóolaj 40 – 70 % transz- anetolt, 20 % fenkont,  a -,  b - pinént,  a -,  b - fellandrént, a  -  ,   b- terpinént, limonent, terpinolén

 metilkavikolt és ánizsaldehidet tartalmaz. ( 1 )
Hatása: enyhe görcsoldó,  bakteriosztatikus hatású ( 1 ), gyulladáscsökkentő, antibakteriális ( 3 )., keringésjavító, méregtelenítő (4)., működésszabályozó (11)
Alkalmazása:
Külsőleg szemkörnyéki ápolószerekben gyulladáscsökkentkéntő, öregedő bőrre, érzékeny és fáradt bőr ápolószereként, kézápolószereként, kézápolókban bőrpuhításra használják, (4 ) felhasználják fogkrémekben, szájvizekben. (10 ), gyorsítja a véraláfutások felszívódását. (11 )
Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentráció: 0,1 – 1 %. (4)
Aetheroleum Mentha piperité
Borsosmentaolaj Mentha piperita
Az illóolajban 50 – 80 % mentol, 7-25 % menton, 5-20 % mentol-észter és 2,5-5 % mentofurán mellett jazmon, cineol, piperidon, fellandrén, a   - b  - pinén, pulegon és limonen komponensek találhatók. (1)
Hatása: fokozza a nyáltermelést, spazmolitikus és antiszeptikus hatású. (1), hűsít, frissít, hűt, gyulladáscsökkent, (7) idegnyugtató, erősít, görcsoldó (11)
Alkalmazása:
Külsőleg viszketést csillapító hintőporok és kenőcsök alkotórésze, orr- és garatnyálkahártya gyulladásainak csökkentésére alkalmazzák. Szeszes oldata érzéstelenítő hatású, izomfájdalmak és reuma elleni bedörzsölők hatóanyaga.
Sok borsosmentaolajat használ fel a gyógyszeripar fájdalomcsillapító bedörzsölőkhöz, gyógyszerek íz- és szagjavítására, hányinger elleni, idegnyugtató, köhögéscsillapító gyógyszerek készítéséhez. (10)
Megjegyzés: a mentolt tartalmazó orrcseppek és ecsetelők kisgyermekeknél szív- és légzésbénulást okozhatnak, ezért ellen javalltak. (1)
Enyhíti az alvási zavarok, fejfájás tüneteit. (7) Fürdővízben izzadásgátló hatású.
Aetheroleum Auranti
Narancsolaj, Citrus aurantium
Az illóolaj fő komponense 92 % limonén,  3- 5 % cirtál, citronellál, linalol, terpineol, linalilacetát, geranil, neril, és különböz aromás aldehidek. A héj neoheszperidin, naringin, rutozid, sinensetin, nobiletin, tangeretin, flavonoidglikozidokat, furanokumarinokat és katotinoidokat tartalmaz. ( 1 )
Hatása: nyugtató, gyulladásgátló, antibakteriális (4), méregtelenítő (10), bőrnyugtató (11)
Alkalmazása:
Csökkenti a felnőttek és a gyerekek alvási zavarait, idegességi tüneteit, a kozmetikai iparban felhasználják: töredezett hajra hajsamponokhoz, kézápolókrémekhez, nehézláb érzés elleni lábápolókban, rozaceás, érzékeny és kevert bőrre készült arcápolószerekhez. Enyhíti a fogínygyulladás tüneteit, nyugtató, közérzetjavító fürdők és bőrápolószerek hatóanyaga.
Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentáricó: 0,1 – 1 % . (4 )
Aetheroleum Lavandulae
Levendulaolaj, Lavandula angustifolia
A levendula illóolajának értékét a benne levő linalil  acetát tartalma fejezi ki  (min. 35 %). (1)
Hatása: antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású. (1),
Keringésjavító, immunrendszer erősítő (7), fájdalomcsillapító, gombaöl. (11)
Alkalmazása:
A népgyógyászatban fejfájás esetén borogatásra, szemgyulladás és árpa kezelésére használják, (1), valamint a hajhullás megelőzésére. (7). Enyhíti a görcsöket. (8). A modern fitoterápiában reumás bántalmak elleni fűrdők, bedörzsölszerek és masszázsolaj készítésére használják. (1)
Migrénes fejgörcsök enyhítésére bedörzsölőként, melankólia, depresszió csökkentésére fürdvíz adalékként, krémként alkalmazzák. Gyorsítja a nehezen gyógyuló sebek javulását. Enyhíti az ekcémát, a gombás fertőzéseket. Csökkenti a hajhullást. Megszünteti a lábgombát. Nyugtatja

a gyulladt, megégett bőrt. (11) 
Aetheroleum  Thymi
Kakukkfolaj, Thymus serpyllum
Fő hatóanyag az erőteljes fertőtlenítő hatású timol (30-70%) és a karvakrol (3-15 %). (1).
A  timolon ( 2 – izopropil- 5 metil – fenol ) kívül  p- cimolt is tartalmaz. (2)
Hatása: görcsoldó, vérbőséget fokozó, (1) nyugtató, fertőtlenítő, izomfájdalom csökkentő (4),
Erősíti az immunrendszert. (7), általános működésszabályzó, sebgyógyító (11)
Alkalmazása:
A népgyógyászat a hatásosnak tartja reumás tünetek enyhítésére. A modern terápiákban elsősorban fertőtlenítszerként használják. Helyi vérbőséget előidéző hatása miatt a reuma kezelését kiegészítő, antibakteriális és antifungális hatása miatt bőrápoló készítmények hatóanyagaként használják. (1) A kakukkfűolaj kedvelt alkotórésze a dezodoroknak, fürdkészítményeknek, fertőtlenítő hatású légfrissítőknek, javítja a zsíros pattanásos bőr állapotát. (7) Enyhíti az égési fájdalmak tüneteit. (8). A XVII. Század végén a patikák a kakukkfűolajat – origanum néven – mint külső fertőtlenítőszert alkalmazták. (9).
Hatékony szájüregi fertőzések, gyulladások csökkentésére, hajhullás enyhítésére. (11)
Aetheroleum Eukalipti
Eukaliptuszolaj   Eucalyptus globulus
Gyógyászati szempontból elsősorban az 1,8 – cineol tartalom a legfontosabb. Az illóolaj 60-85 %-a  eukaliptolt (cineolt) tartalmaz a fajtától függően. (1) Alkotórésze még a kámfén, a fenkon, a pinokarveol és 2 szeszkviterpén: az eudezmol és a globuol. (2).
Hatása: antibakteriális, antivirális, antifungális (elsősorban a légzőszervi-, húgyúti-, és bőrfertzéseket okozó kórokozókkal szemben), gyulladáscsökkentő (1), izomlazító, reuma ellenes, méregtelenítő (3)
Alkalmazása:
A hagyományos orvoslásban sebkezelésre, sérült bőrfelületek ápolására használják. A modern terápiás alkalmazások közül első helyen a légzőszervi betegségek említhetők meg, inhalálószerként orrcseppben, orrkenőcsökben és mellkasi kenőcsökben alkalmazva enyhítik a légúti panaszokat. Az eukaliptusz illóolaja és annak fő alkotórésze az eukaliptol a bőrön keresztül is gyorsan felszívódik, ezért önmagában és kencsökben is hatásos, de vigyázni kell, hogy az illóolaj ne kerüljön szembe.
A légúti fertőzések kezelésének és terjedésének megakadályozása mellett különböző kenőcsökben, bedörzsölő – szerekben, masszázs és fürdőolajokban mozgásszervi betegségek és sportsérülések (izomfájdalmak, zúzódás, rándulás stb.) kezelésére külsőleg alkalmazható.
(1)   Gyakran dörzsölik az illóolajat közvetlenül a mellkas és a hát bőrébe légzési nehézségek esetén. (5)
(2)   Felhasználják számtalan kozmetikai termékben: szájvíz, fogrém, korpásodás elleni samponok, lábápolószerek, testápoló, borotválkozószerek, zsíros bőrre ajánlott arcápoló pakolások, öregedő bőr regenerálására ajánlott arcápolók.
(3)   Kozmetikai termékekben ajánlott felhasználási koncentráció: 0,1 – 1%.
Aetheroleum Rozmarini
Rozmaringolaj   Rosmarimus officinalis
A rozmaringolaj 15-30 % cineolt, 10-18 % D és L- borneolt, 4-10 % L- kámfor, 5-6 % bornil – acetátot, terneolot,  a - b  - pinént és egyéb terpéneket ill. szeszkviperpéneket tartalmaz. (1)
Hatása: perifériás keringési rendellenességekben keringésjavító, nyugtató, fájdalomcsökkent, gyulladáscsökkent. (1) A BHT-hez és a BHA-hoz hasonló anti- oxidáns, szabadgyökmegköt. (4), összehúzó, fertzésgátló (5). Serkenti a keringési, az emésztszervi és az idegrendszert. (9), általános mködésszabályozó (11)
Alkalmazása:
Idegersítő, stimuláló, és klimaxszal járó idegrendszeri panaszokat csökkentő fürdők  adaléka.


Az illóolaj reumás fájdalom elleni és gyulladáscsökkentő bedörzsölszerek adalékanyaga
.
A drogot a népi gyógyászatban sebkezelésre alkalmazzák.(1)

Ismert afrodizáló hatásáról. Rozmaringolajjal zsíros, korpás hajra hajsampont, arctonikot, bőrfeszesítő testápolót, fürdőkészítményeket, kézápolót, zsíros, pattanásos bőrre arcpakolást, dezodort, stb. készítenek. (4) A rozmaring erősíti a hajat, a fejbőrt. (5)
Megakadályozza a korai kopaszságot, csökkenti az izomlázat, fürdővízben nyugtató hatású (9) Enyhíti az izomfájdalmakat, a reuma tüneteit. Jótékony hatású égési sebek, bőrgyulladás esetén. Csökkenti a kimerültséget. (11).
Felhasznált szakirodalom:
1.        Babulka Péter: Természetes anyagok a hagyományos és a modern orvoslásban., 1997
2.        Dr. Petri Gizella, Dr. Nyirdyné Dr Mikita Klára, Dr. Nyiredy Szabolcs:
Gyógynövények korszerű terápiás alkalmazása, 1989.
3.        Alban Müller International: Phytotherapic, 1997
4.        Lesley Bremness: Fűszer- és Gyógynövények, 1996
5.        Michael Tierra: Gyógyfűveskönyv, 1991
6.        Giovannini, Szatmáry: Gyógynövényeink, 1958
7.        Verena Buser: The World of Medicinal Plants, 1994
8.        Varró Aladár Béla: Gyógynövények gyógyhatásai
9.        Michael Castleman: Gyógynövény Enciklopédia, 1991
10.     Rápóti Jen – Romváry Vilmos: Gyógyítónövények
11.     iegelbauer Pál: Gyógyító Illatok Aromaterápia
Figyelem: az aromaterápiás anyagok használata nem veszélytelen, fontos a helyes dozírozás.  Önhatalmúlag a felhasználása veszélyes lehet. Kérem, forduljon szakemberhez, aki ellátja megfelelő tanácsokkal.

ENERGETIZÁLT, BIOAKTÍV KRÉMCSALÁD
Bőrpuhító  Krém
 Száraz repedezett bőr kezelésére.
Felhasználási javaslat: A krémet egyenletes rétegben vigyük fel az érintett testrészre és masszírozzuk be. Alkalmazható akár naponta többször is.

Férfi Intim  Krém
Férfi intim testrészek ápolására

INTIMCO   Síkosító
Hüvelyi szárazság és csökkent hüvelyi váladéktermelés okozta panaszok enyhítésére, nyálkahártya-és óvszer-síkosításra és vízben terjedő fertőzések iránti fogékonyság csökkentésére alkalmazható. Síkosító és antiszeptikus változatban kapható.
Felhasználható javaslat: A krémet finom mozdulatokkal kell az érintett felületre kenni.
INTIMCO   Antiszeptikus
Hüvelykrém
Véd a fertőzésekkel szemben, uszodák, strandok használatánál, fertőtlenítő, baktériumölő, gyulladáscsökkentő hatású.



VITTICO   TESTÁPOLÓ KRÉM
A krém természetes hatóanyagokat tartalmazó testápoló krém.
Felhasználási javaslat:A krémet egyenletes rétegben vigyük fel a bőrre és masszírozzuk be. Alkalmazható akár naponta többször is.

FITTICO   MASSZÁZS KRÉM
Izomláz, reggeli izom merevség enyhítésére. Komponensei véráramlás-fokozó, gyulladás-csökkentő hatásúak.
Felhasználási javaslat:A krémet egyenletes rétegben vigyük fel az érintett testrészre és masszírozzuk be.
PEDICO   LÁBÁPOLÓ KRÉM
A lábon, lábfejen, vagy kézen, kézfejen, körmökön megjelenő száraz repedezett bőr, köröm puhítására szolgál.
Felhasználási javaslat: Alapos tisztítás után a készítményt a kívánt felületre vékony rétegben felvisszük. Akár naponta többször.

AJPICO   HERPESZ KRÉM
A használatával hegmentesen és gyorsan rendbehozható a herpeszes terület.
Felhasználási javaslat:Kis tunkot kell a területre helyezni, és hagyni hogy beszívódjon.
CELLUCO   TERHESSÉGI CSÍKOKRA
Kiváló cellulitisz krém, segít a terhességi csíkok kezelésében. Abban az esetben ha a kismama az első hónapoktól elkezdi használni, a terhességi csíkok kialakulása szinte teljesen elkerülhető.
Felhasználási javaslat: A krémet egyenletes rétegben vigyük fel az érintett testrészre és masszírozzuk be.

VENICO   LÁBÁPOLÓ KRÉM
Javítja a bőr anyagcseréjét, vérellátását, nyugtatja, mérsékeli a láb tompa-feszítő fájdalomérzetét. A krém hűsítő, tonizáló, gyulladáscsökkentő hatású.
Felhasználási javaslat: A kenőcsöt vékony rétegben, simító/simogató mozdulatokkal, a bokától felfelé kell felkenni. Visszeres lábak esetén is használható.
NOZICO   JUNIOR
Felsőlégutak tisztítására a gyermekeknek.
NOZICO   ARC KRÉM
Az alkotó illóolajok meghűlés, nátha esetén szabaddá teszik a légutakat, megkönnyítik a letapadt váladék kiürülését.
Felhasználási javaslat:a krémet egyenletes rétegben vigyük fel a homlok, és az arccsont feletti területre, és masszírozzuk be.
 Egyéb anyagok és egyéb információk az interneten



mklsmgr@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése